Furuset IF

Hverdagshistorier

Hverdagshistorier

En samtale med noen vankere (17.03.2016)

 

I en sofa ved kantinen sitter Sverre, Tommy, Jørn og Nanna. Hvordan har de det her på Regnbuen, og hva gjør de her? Jeg er så heldig å få en prat med de om nettopp det.  

-Hva er det som er beste med å være på Regnbuen? 

Det kan gå litt opp og ned sier Nanna. Jeg trives godt, men savner noen av de gamle lederne som jobbet her. Men jeg har blitt god venninne med to andre. Fatima (miljøarbeider) er den nydeligste venninnen jeg har, og hu her da sier Nanna og titter bort på Heidi (også miljøarbeider) som har satt seg ned i stolen vedsiden av.

Tommy synes det sosiale er det beste, og turene vi har innimellom. Det er et av høydepunktene her. Som når vi var på Kieltur med båten, det var helt fantastisk. Alle er enige med Tommy. Å være i gymsalen er også gøy, da er vi fysisk aktive. Nanna synes det samme, men legger til at forskjellige gymaktiviteter også er bra.

Sverre forteller han er glad i Uno og Nanna liker også godt å spille yatsy.

Jørn har alltid vært her, sier han, det er ikke så mye mer å si om det enn det. Jørn virker tilfreds med tingenes tilstand. Han kommer med noen tilleggskommentarer innimellom og nikker samtykkende til det de andre sier.

 

Jeg kunne tenke meg å høre litt om det sosiale. Hvordan løser de det om noen blir uvenner og er noen sammen på fritida.

-Er dere alle gode venner, eller hender det at dere krangler?

Det er viktig å snakke om det man er uenig om, forteller Tommy. Vold løser ingen problemer.

Nanna kan bli litt små sint i ny og ned. De må høre og lære av meg forteller hun. Ellers er det lite uvennskap og konflikter her. Alle kommer godt overens med hverandre.

Tommy forteller han er sammen med Haakon og Sverre på fritida. Da sitter de for eksempel hos hverandre og har det kjekt.

Boavstanden mellom alle som er her er nær. Det er fint å høre det går an å bygge vennskapsbånd, utenom Regnbuen. Det er nok ikke det som er intensjonen ved å være på dette stedet, men ekstra bra når det skjer.  

-Er det noe dere savner her?

Sverre har ikke tenkt noe særlig over om han savner noe. Han sitter travelt opptatt med et tv-spill i hendene, det virker som han er fornøyd.

Tommy forteller han savner samtaler i lunsjen han har hatt med tidligere ansatte. Tommy er en selverklært morromann. Han finner rett som det er å komme med en morsom setning. De andre ler høyt når han sier noe artig.

Jeg avslutter denne uhøytidelige og trivelige samtalen med å høre om det er noen kjærestepar her. I det jeg spør, ler alle. Kanskje ikke, tenker jeg.

-Jeg er singel, sier Nanna. Jeg også forteller Tommy. Det trives de med å være blir det fortalt. Nanna har vært kjæreste med Bjørn Terje, han fra Tangerudbakken som også hører til her på Regnbuen, men det var lenge siden. Nå er de bare venner.

Furuset IF
Postadresse: Postboks 9 Furuset, 1001 OSLO
Besøksadresse: Søren Bulls vei 4, 1051 OSLO
Telefon: 22 90 93 00
Besøk vår hjemmeside
www.furuset.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift